Pécs – Hunyadi 29 apartmanok mesebeli kerttel

Pécs a Dél-Dunántúl központja, Magyarország 5. legnagyobb városa, lakosságszáma körülbelül 140 ezer fő. Elsők között a kelták és a pannon törzsek lakták, majd a 2. században a rómaiak alapították Sopianae néven1. 2 évszázaddal később nagyon jelentős keresztény központ lett, a feltárt ókeresztény temető 2000 óta az UNESCO világörökségi listáján szerepel. Szent István király 1009-ben püspökséget alapított itt, 1367-ben Nagy Lajos pedig egyetemet. Tovább öregbítette Pécs kulturális hírnevét Janus Pannonius püspök, a latin nyelvű magyar költészet egyik vezéralakja. A belvárosban sétálva láthatjuk a 150 éves török uralom idejét idéző építészeti alkotásokat, például Gázi Kászim pasa dzsámiját. A 19-20. században a bányászat mellett az iparosodás is kiemelkedő volt, számos gyár működött a városban, például baromfifeldolgozó, vasöntöde, tejüzem, papírgyár, dohánygyár. Azonban igazán nagy hírnévre a Zsolnay porcelángyár, a sörfőzde, a kesztyűgyár és az orgonaépítő manufaktúra tett szert.

Ha Pécsen járunk, mindenképp látogassuk meg a dzsámi és a Zsolnay kulturális negyed mellett a Széchenyi teret, a Bazilikát, kiránduljunk a Kálvária dombra, sétáljunk Mecsekben, csodáljuk meg a panorámát a TV toronyból. A környéken van Magyarország egyik legjobb bortermelő térsége, Villány, Szekszárd, és a talán kevésbé ismert Palkonya; így, ha néhány napot töltünk Baranya megyében, 1 napot megéri a borturizmusra szentelni.

A Hunyadi 29 Apartmanok kiváló lehetőséget nyújtanak a pihenésre, feltöltődésre2. A Széchenyi tértől 10 percre, csendes utcában található az 5 különálló apartmanból álló vendégház. Mindegyik egyedi felszereltséggel és stílussal rendelkezik, amelyet a nevük is tükröz: Bronze, White, Red, Green, valamint a Gold. A Green apartman különlegessége, hogy egy graffiti művész néhány ikonikus pécsi momentumot megalkotott és ezek itt megtalálhatóak. Például a hölgy, aki mindig Skálás és/vagy Tesco-s bevásárlótáskával járkált a városban. Ezáltal mi is kicsit belecsöppenünk a pécsi mindennapokba.

Az apartmanház csodaszép mediterrán stílusú kerttel rendelkezik, amelyben egy kis kerti tó is helyet kapott. Miközben a kerti jakuzziban ülünk, vagy a konditeremben edzünk hallhatjuk a madarak csicsergését teljes relaxációra nyílik lehetőségünk, sőt, mivel állatbarát, ezért a saját kisállatunkat is magunkkal hozhatjuk ide. Majd a pihenés után ismét elindulhatunk a belváros, az üzletek és az éttermek felé. Hátha találkozunk hasonlóan tehetséges pécsi zenészekkel, mint néhány évtizeddel ezelőtt felfedezett, és azóta már országos hírnevű Halott Pénz, Punnany Massif, Kispál és a Borz, Kiscsillag, 30Y. Kellemes időtöltést kívánunk Pécsen!

Ebben a villában megvalósul az a vágy, miszerint egy liget az élettér. Az üvegfalak és nyílászárók hozzájárulnak ahhoz az érzethez, hogy a természetben sétálunk, át, egyik épületből a másikba. Mindez a modern építészet egyik tökéletes megvalósulása, ugyanis az épület messziről egy szintesnek tűnik, és bizonyos szögből (a dombot megkerülve) tárul fel az igazi formavilág, amely a villa valódi különlegességét adja. Ez is hangsúlyozza a természetközeliséget, a kint és a bent harmóniáját.

Az álomvilla jelenlegi tulajdonosa vezette körbe Csorba Dánielt a birtokon, az erről készült dokumentumfilm itt megtekinthető.

Amennyiben rendelkezel olyan kastéllyal, kúriával, villával, amit szeretnél bemutatni magazinunkban, vagy érdekelnek a weboldalon található ingatlanok, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!